wse edzés gyerekeknek

1. A vívás megmozgatja gyermekét. Egy vívóedzés során a gyerekek rengeteget mozognak, ezért az egyik legjobb tevékenység energiájuk levezetésére. Emellett egészséges és aktív időtöltés gyermeke számára.

2. Vívás során az agyra és a testre is egyaránt szükség van. A vívás stratégiai sport, szinte a sakk fizikai formája. Azt tanítja a gyerekeknek, hogy gondolkodjanak önállóan és elemezzék a társaik/ellenfeleik gondolkodását. Az edzések során gyermeke megtanulja, hogy a győzelem érdekében hogyan kell gyorsan kiismerni az ellenfelét.

3. A vívás javítja a gyermekek egyensúlyát és a testtartását. A vívás fejleszti a gyermekek egyensúlyát és ügyességét, ezek a koordinációs képességek pedig más sporttevékenységek során is hasznosnak bizonyulhatnak.

4. A vívás javítja az időérzéket. A vívás jó időzítést igényel, illetve hozzájárul a koordináció és a reflexek javításához is. Ezeket a képességet a gyermekek más sportfoglalkozásokon, zeneórákon, vagy egyéb tevékenységek során is képesek lesznek majd alkalmazni.

5. Az egyéni sportok öntudatosabbá teszik a gyerekeket. Mivel a gyerekvívás önálló sport, a gyermek megtanulja, hogyan kell egyedül dolgozni, és felelősséget vállalni saját sikereiért vagy kudarcaiért. Önmaguknak kell gondolkodniuk, a versenyzéshez szükséges magabiztosságon dolgozniuk, és tanulniuk a hibáikból. Azonban bármennyire egyedül is vannak az ellenfeleikkel szemben, az edzések alatt sok társas interakciójuk lesz a többi gyerekkel.

6. A vívás javítja a koncentrációt. Az vívás megtanítja a gyermekeket összpontosítani, és gondosan követni az utasításokat. Ezek szintén olyan fontos készségek, amelyeket gyermeke az iskolában és egyéb tevékenységek során alkalmazhat.

7. A gyermekvívás becsületre és tiszteletre nevel. Azok a gyerekek, akik vívóórákon vesznek részt, megtanulják, hogyan kell egymással biztonságosan és tisztességesen versenyezni. A vívás nagyon udvarias sport, amely megköveteli a tisztességes játékot. Az edzéseken a gyerekek megtanulják a szabályok betartásának fontosságát, és hogy, hogyan válhatnak jó versenyzőkké – megtanulnak büszkén győzni és veszíteni, illetve az ellenfelekkel tisztelettel bánni.

8. Fejleszti az önuralmat. Az önuralom fejlesztésének egyik legjobb módja a vívás. Az edzések alatt a gyerekek a stresszt, a haragot és a frusztrációt egészséges versenybe fordítják. A vívóknak kontrollálniuk kell saját érzelmeiket annak érdekében, hogy kiismerjék versenytársaikat, és ne kövessenek el hibákat. A saját érzelmek kezelése rendkívül fontos képesség az életben, amely gyermekének hasznára válhat többek között az iskolában, különösen akkor, ha más gyerekekkel kerül interakcióba.

9. A vívóedzéseken megtanulják a biztonság fontosságát. A gyermekek alig várják, hogy kardot ragadjanak, hiszen kedvenc hőseik is ezt teszik a filmekben és a videojátékokban. A vívóedzések biztonságos környezetet biztosítanak ahhoz, hogy a csodált mozdulatokat utánozhassák, és megtanulják biztonságosan tartani és használni a fegyvert úgy, hogy tekintettel vannak mások biztonságára.

10. A vívás szórakozás. A vívást a gyerekek több okból is kedvelhetik. A sportág egyaránt vonzza azokat, akik szeretnek sportolni, és azokat, akik érdeklődnek a történelem, a történelmi fikciók, illetve a színpadi színjátszás iránt.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, és szeretné magát kipróbálni kardvívásban, vagy gyerekét szeretné beiratni edzéseinkre, tekintse meg vívódzéseink részleteit!