HÍREK

WSE kardvívók az Erzsébet táborokban

A Magyar Vívó Szövetség felkérte egyesületünk vívó szakembereit, hogy négy héten keresztül tartsanak sportágnépszerűsítő bemutatókat a fonyódligeti és a zánkai nyári Erzsébet táborokban.

A Honvédelmi Sportszövetség szervezésében valósul meg szerdánként a nagyszabású, Hősök napja elnevezésű rendezvény, ahol a gyerekek a vívás mellett a sportlövészettel és a cselgánccsal is megismerkedhetnek. A tábor célja, hogy szórakoztató programok segítségével megszerettessék a táborozó gyermekekkel a mozgást és közvetítsék az általa képviselt értékeket – ebbe a küldetésbe tökéletesen illeszkedik az Erzsébet Tábor.

A helyszínen a WSE két versenyző kardvívója Soproni Szabó Ágoston és dr. Soproni Szabó Benedek vezeti be a gyerekeket a vívás rejtelmeibe. A táborozók vívómaszkban, műanyag kardokkal küzdhetnek meg egymással, illetve ügyességüket is tesztelhetik elektromos szúrópárnákon.

A Waterfront Sportegyesület és a Magyar Vívó Szövetség képviselője, dr. Soproni Szabó Benedek a szervezők kérdésére megjegyezte:

„A végső cél az, hogy a gyerekek megszeressék ezt a sportágat. A vívófelszerelésnek egy gyerekverziójával, műanyag felszereléssel gyakorolhatnak itt a Bátrak Ligája sátrában, szinte éles küzdelemben vesznek részt. Előtte pedig a szúrópárnákon gyakorolnak, ami a reflexeiket, a gyorsaságot, a koncentrációjukat javítja. Örülünk, hogy ilyen sok gyerekkel találkoztunk.”

Idén várhatóan több mint 100 ezer gyermek vesz részt az Erzsébet Táborok programjain, köztük egyre több, elsősorban hátrányos helyzetű szerezhet nyáron felejthetetlen élményt. Szerdánként a Hősök Napjával is.

Tekintse meg az összefoglaló videót!

A Hősök napjáról szóló teljes cikk a Honvédelmi Sportszövetség oldalán olvasható.

Bezárás
×
×

Cart